Gitaar leren spelen

Word gelukkiger. Pak je gitaar !

Verhuisd

Vanaf nu vind u deze pagina op  www.leergitaar.nl

 

Redirecting...

Gitaartab software

Uiteraard zijn er een heleboel tab programma's, ik gebruk Guitar pro. Ik heb een kleine selectie gemaakt van programma's waarmee je tabs kan afspelen en allerlei andere functies. Je kunt natuurlijk ook gewoon tabs van websites afhalen maar het nadeel daarvan is dat je dan niet altijd weet hoe het klinkt.

Guitar pro

Je kan de tabs van liedjes erin openen, en daarna beluisteren en met behulp van de tabs meespelen. Ook zijn er extra dingen zoals je gitaar stemmen, metronoom en nog een aantal dingen. Maar je moet er wel voor betalen.

General

 
  • Tablature editor for 4, 5, 6 and 7 strings
  • Possible edition and printing in standard notation
  • Multitrack score (256 tracks for instruments and percussion)
  • Drum notation

Download de proefversie van Guitar pro

Power Tab Librarian

Power Tab Librarian is een gitaartabprogramma waarmee je tabs kunt toevoegen en bewaren.
Met Power Tab Librarian kun je je gitaartabs beheren en bekijken. Daarnaast heeft het programma een midifunctie waarmee je je nummers kunt afluisteren. Terwijl je aan het luisteren bent kun je de noten van het stuk bekijken.
 

Power Tab Editor

Power Tab Editor is een gratis programma om tabs voor je gitaar of basgitaar te maken en te bewerken.

Deze editor werkt ter ondersteuning van Tab Librarian. De tabs die je in de Power Tab editor hebt gemaakt kun je in de Power Tab Librarian sorteren, beheren en arrangeren. Komt met geïntegreerde Midifunctie warmee je je eigen tabs kunt beluisteren.

TablEdit

TablEdit is a program for creating, editing, printing and listening to tablature and sheet music (standard notation) for guitar and other fretted, stringed instruments, including mandolin and bass.